Dagens smoothie


Dagens smoothie

Banan
Färska jordgubbar
Äpple juice
Kokosmjölk
Isbitar

Mixa allt i en blender
Njut

Panikångest återfall





Fikon scones på rismjöl


Jag försöker undvika vanligt vitmjöl så som vetemjöl o vetemjöl special.
Finns så många andra alternativ idag som e bättre så som mandelmjöl, kokosmjöl o tex rismjöl.
Sistnämda har jag använt till dessa mumsiga sconsen.
Och här kommer recept

FIKON SCONES 4 st

2 1/4 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
2 krm havssalt
1 tsk örter
40 g riktigt smör el kokosolja
1 dl minimjölk el vatten
3 st torkade fikon
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingridienser i en skål.
Där efter klickar du i smöret/kokosoljan o blandar till det blir en grynig massa.
Hacka fikonen i mindre bitar.
I med dom i skålen.
Sen häller du i mjölken/vattnet.
Jag blandar här med en mixer stav för att jag vill att fikonen ska bli mer mossade o sprida sig bättre i degen.
Degen e väääldigt kladdig.
Klicka upp 4 klickar på bakplåtspapper o in i mitten av ugnen 10-12 min.
Ta ut o låt svallna lite..
Sen bara njut....


Healthy candy bars

Ja godis stoppar jag ju inte i mig längre.,
men man måste ju få götta sig med så då får
man helt enkelt hitta bättre alternativ till mums mums.
 
dessa healthy candy bars e helt galet goda
de är osötade men tack vare ingridienserna så smakar
det söt ändå.
som godis.
 
men bästa av allt.. de e nyttiga o man kan äta dom
med gott samvete.
 
Här kommer receptet.
 
HEALTHY CANDY BARS
 
2 dl mandlar
1/2 dl valnötter
3 dl dadlar
1 tsk agarvesirap
2 msk saft från citron
rivet skal från en citron
2 1/2 dl kokosflingor
 
mixa mandlarna o valnötterna till
mjöl liknande konsistens.
mixa sen dadlarna.
blanda ihop
sen i med resten av ingridienserna
och blanda ihop så det blir en fin len smet.
forma sen bars av dom.
 
man kan sen doppa de i kokos eller varför
inte i mörkchoklad
 
låt ligga i kylen till dagen efter så
smeten hinner sätta sig.
sen kan man rulla in de i tex bakplåtspapper.
 
(förvaras i kylen)