Skinksnitzel, ungsbakadd potatis o kall sås


Ohhhh vad jag älskar ungsbakade potatis. De man gör själv blir så galet gott o jag älskar att ha kall sås till det. Här har ni recept på detta

SKINKSNITZEL med ungsbakad potatis, kall sås o persiljesmör

Skinksnitzlar
Olja
Sirap
Chiliflakes
soja (jag klara lite av det)

Lägg köttet i en plastpåse med alla ingridienser. Knyt o rör runder så marinaden hamnar på köttet.
Låt ligga i kylen nån timme

Potatis
Olja
Torkad basilika
Torkad persilja
Salt
Peppar

Tvätta potatisen men skala den INTE.
Halvera potatisen o sen halvera halverna. Lägg i en djup ungsplåt.
Ta en mugg o blanda kryddorna o oljan.
Ska va ganska mycke olja.
Häll över potatisen o rör sen runder på all potatis blir täckt med oljeblandningen.
In i mitten av ugnen 200 grader. Rör lite då o då. Man ser då de e klara. Då de börjat få fin färg o skrynklat sig lite

Laktosfri Cream fraich
Sirap
Chiliflakes
Salt
Peppar
Torkad basilika

Blanda allt o ställ sen i kylen

Laktosfritt smör
Salt 
Torkad persilja

Låt smöret bli mjukt.
Lägg det sen i en skål o blanda ihop med kryddorna.
Rulla sen en tjock korv av det o plasta in. Lägg i frysen o ta fram o skär en bit o lägg på det varma köttet




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback