Risbollar
Ja ibland slår gotte suge nerverna på.
O man ska ju klart få mumsa på nåt då.
Jag gör dessa.
Snabbgjorda o attans mumsiga men oxå mäktiga så man orkar inte mer än en.
Glutenfritt, laktosfritt o ibs vänligt
RISBOLLAR
125 g laktosfritt smör/margarin
3/4 dl strösocker
2 tska vanligsocker
2 dl havregryn
2 dl puffat ris
Ta fram smöret så det blir rumstempurerat.
Mixa havregrynen så de nästan blir som mjöl, lägg det i en skål.
Gör samma med det puffade riset.
Ner med det i samma skål som havregrynen. Häll sen ner vaniljsockret där oxå.
Ta sen en annan skål där du lägger ner smöret o sockret. Vispa det med elvisp så det blir vit o fluffigt.
Häll sen ner alla de torra ingridienserna i smör/sockblandningem o rör runt med en spatel.
Forma bollar o ställ in i kylskåpet ca 2 timmar.
Ta sen ut o njut lite då o då då godis suget slår på
Trackback