Ris smul

Fil o yoghurt kan ibland kännas lite trist.
Men då kom jag på detta ris smulet som jag kallar det.
Lite crunch känsla över det o super mums. Funkar även att strö över lite laktosfri glass
RIS SMUL
100 g laktosfritt smör/margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl puffat ris
Smällt smör o socker i en kastrull.
Sockret ska ha löst upp sig så det tar lite tid. Låt det dock ej koka.
Häll sen upp i en tallrik så det svallnat lite snabbare.
Häll havregrynen i en mixer o mixa sönder det. Häll sen i en skål.
Mixa det puffade riset i mixern oxå. I med det i skålen med havregrynen. Häll i vaniljsockret.
Sen då socker/smör blandningen svallnat lite o tjocknat så häller du det i skålen o blandar runder tills det blir den gryning blandning.
Häll det sen i en tätt slutande burk
FÄRDIGT
Trackback