Olof & elsa tårta
Även om man inte tål gluten/laktos eller nötter o har ibs mage så vill man ju kunna mumsa på nåt gott.
Så här e recept på tårtbottnar med innehåll som gluten/laktosfri, nötfri o ibs vänlig
4 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 dl glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
Vispa ägg o socker riktigt vitt o fluffigt.
I med bakpulvret.
I med mjölen pö om pö o vispa snabbt ihop.
Klä en form medbakplåtspapper. Häll i smeten. In i mitten av ugnen 175 grader i ca 30 min.
Efter halva tiden så lägg en bit bakplåtspapper ovanpå för det bränns lätt på ytan annars.
Ta ut o låt svalna.
Ta den ut formen o ta bort bakplåtspappret. Dela den så du får 3 bottnar.
Vaniljpulver
Laktosfri grädde
Laktosfri mjölk
Vispa upp det så det blir krämigt.
Botten- vaniljglass kräm-jordgubbs sylt- botten- vaniljglass kräm- mossad banan- jordgubbs sylt- botten- grädde
Sen kavlar du ut sugarpast som e passande för denna tårtan. Sen decorerar du efter ditt egna behag
Trackback