Citron/apelsin kladdkaka


Lite kaka e alltid gott. Är ju kladdkakans dag idag så då får man hålla på traditionerna ha ha
Idag baka jag en citron/apelsin kladdkaka.
Den e väldigt kompakt o mättande.
Man orkar ingen stor bit.
Serveras med fluffig laktosfri grädde
 
CITRON/APELSIN KLADDKAKA
 
150 g laktosfritt smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 citron
1 apelsin
3 dl glutenfritt mjöl
 
Smällt smöret o ställ åt sidan.
Riv skal på både citronen o apelsinen o ställ åt sidan.
Vispa ägg o socker riktigt vitt o fluffigt.
O med citron o apelsin skalen o även saften från de båda frukterna.
Och det smälta smöret.
I med ägg, vaniljsocker, bakpulver.
Vispa sen i mjölet pö om pö.
Ta en ungssäker form o bröda o smöra den.
Häll i smeten.
In i mitten av ugnen på 175 g ca 20 min
Ta ut o låt svalna helt.
Jag strödde lite florsocker o riven laktosfri choklad på
 
Servera med grädde
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback