Dansk sjömansbiff


Med lite danskt blod i ådrona så e det klart man gillar dansk sjömansbiff
Nu fick jag docl ändra den lite så den skulle passa min ibs mage. Men hur god som helst ändå..

DANSK SJÖMANSBIFF

färs
Ägg
Gluten/laktosfritt ströbröd
Kryddor

Blanda färsen med ägg o kryddor o ströbröd o gör små biffar. Stek de snabbt i en panna. Bara så de får linsom stektyta o håller ihop.
Ställ åt sidan

Potatis
Morötter
Purjolök (den gröna delen bara)
Tomater

Tvätta o skalla o skiva ovanstående saker i tunna fina skivor.
Lägg åt sidan

Ketshup
Senarp
Salt
Peppar
Torkad persilja
Glutenfri öl (saxon)

Blanda alla ovanstående ingridienser i en skål.

Ta fram en gratängform o smöra den. Sen varva du med biff, potatis, morötter, tomat, purjo..
Sist häller du över såsen. Det ska nästan täcka allt.
In i mitten av ugnen på 200 grader.

Kan inte säga nån exakt tid till detta för det beror helt på hur tunt eller tjockt du skrivit potatisen o morötterna.
Känn med en kniv för att avgöra då de mjuknat o då e det klart.

Servera med en klick lingon
TIPS...
Blir ganska mycke sås över o det kan man spara i en skål o sen föra soppa av.
Det hade jag tänkt göra imorgon





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback