Kyckling & curry sås- ibsvänligt

Min make e sååååå tråkig för han e inget fan av
kyckling eller kycklingfile.
Men jag ÄLSKAR kyckling.
Tur som var får man med ibs mage äta det.
Nån lycka i livet ha ha ha
Men ingen vill väl ha en tråkig torr kyckling.
nej lite smak o lite färg vill man ha på den.
så igår blev det grillad kyckling i ugnen där jag gjort
egen marinad till den o sen ris o currysås
 
KYCKLING & CURRYSÅS
 
Kycklingklubbor eller lår
Sirap
Olja
Salt
Peppar
Torkad persilja
Chiliflakes
Lime
 
Töa kycklingen o picka den sen med en kniv.
detta för att marinaden ska komma in i köttet.
lägg kycklingen i en plastpåse.
ta en skål där du blandar  alla ingridienserna.
limen halverar du o trycker ut lite saft bara.
blanda allt noga.
sen häller du ner det i påsen med kycklingen.
knyter påsen och blandar sen runder.
in i kylskåpet med det o låt det ligga där par timmar.
lägg kycklingen på ett ungsgaller o under sätter du den
djupa plåten (vill ju inte att kycklingfettet o marianaden 
grisar ner hela ugnen)
175 grader tills ni ser att kycklingen e klar.
man tar ut den o skär ett snitt i den för o se om den e klar.
 
CURRYSÅSEN
 
laktosfri grädde
glutenfritt mjöl
salt
curry
senap
laktosfritt smör
 
i med en klick smör i en kastrull.
låt smälta.
i med grädden o kryddorna och liten klick senap.
rör.
sen i med mjölet för att reda det till önskad
konsistens
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback