Kroppkakor


Detta är såååå ljuvligt gott men ack sicken tid det tar att göra dom men det e det värt för de e verkligen en fröjd för smaklökarna.
Så här gjorde jag mina.

KROPPKAKOR

Ca 7-800 g Potatis
Ca 400 g rimmat Sidfläsk
Purjolök (den gröna delen bara)
1 1/2 tsk Salt
2 tsk Torkad basilika
1 krm svartpeppar
2 1/2 krm Kryddpeppar
3 ägg gulor
1 dl Potatismjöl
1/2 dl Glutenfritt mjöl
50 g laktosfritt smör

Skala o koka potatisen.
Under tiden så skivar o tärnar du fläsket o hackar purjolöken o steker ihop det snabbt. Ställ åt sidan.
Ta ur vattnet ur potatisen o mossa det.
I med smör o kryddor, äggen o mjölen o kör med elvisp så det blir jämn fin smet.
Låt det svallna.
Rulla sen bullar där du sen gör en fördjupning i o i med fyllning. Täpp igen o rulla den rund. Gör så med alla mos o fyllning så har du ca 15-17 st.
Ta en djup kastrull med vatten som du saltar lätt.
Då det kokar sänker du ner par bollar o låter det ligga där tills de flyter upp till ytan.
Ta upp ur vattnet. Lägg sen ner nya o gör samma.

Servera med smält smör o lingon





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback